Afval op straat

Iedereen haat het, maar toch zie ik vaak genoeg op straat: zwerfafval. Als ik in mijn buurt een een rondje loop van vijf minuten, passeer ik drie prullenbakken. En in ditzelfde rondje zie ik ongelofelijk veel afval op straat. Hoe kan dit?

Er zijn vandaag de dag veel mensen die roken. Van de rook heb ik weinig last, maar wel van de sigarettenpeuken op straat. Eén sigarettenpeuk is pas na één tot vijf jaar volledig afgebroken. Nog erger blikjes. Voordat deze eenmaal van zijn afgebroken kun je wel eens 50 jaar verder zijn. Maar ook kauwgum zie je overal liggen, dit verdwijnt pas na ongeveer 25 jaar.
Een glazen fles zal er 1 miljoen jaar over doen om volledig te verdwijnen.

Wees bewust van jouw afval. Begin bij jezelf en gooi je eigen afval altijd in een prullenbak. Het kost weinig moeite en je kunt trots zijn op jezelf.