De auto laten wassen in de wasstraat

Bepaalde dingen zijn slecht voor het milieu. Soms vergeten we dat iets niet goed is. Zoals het wassen van de auto. Want wanneer je de auto met de hand wast, krijg je als je dit hebt gedaan, vaak een goed gevoel. We vergeten compleet dat dit helemaal niet goed is!

In Nederland is het op een aantal plekken, zoals in nieuwbouwwijken, verboden om je auto te wassen. In deze wijken is de kans groter dat waswater en zeepresten direct naar het oppervlaktewater stroomt. Dit is heel slecht voor het milieu.

Als je er toch voor kiest om je auto met de hand schoon te maken, doe dit dan het liefst in de wasboxen die te vinden zijn bij een aantal tankstations. Wanneer je het wel thuis wilt doen, gebruik dan milieu-gekeurde producten.

Wanneer u milieubewust bent is het natuurlijk zeker aan te raden om met de auto de wasstraat in te rijden. Er zijn in heel Nederland ongeveer 40 milieu-gekeurde wasstraten. Deze wasstraten gaan veel milieuvriendelijker om met water, schoonmaakmiddelen en met de energie die wordt verbruikt. Heel groen dus.

Ga naar een Milieugekeurde wasstraat of gebruik thuis milieugekeurde schoonmaakmiddelen voor een lekker schoon autootje. Keep up the green work!