De telefoongids is onnodig

 

De telefoongids is de afgelopen tijd al een paar keer in het nieuws geweest. De ene partij zegt dat de telefoongids overbodig is en de andere partij vind dat iedereen in het bezit moet zijn van deze gids.

Iedereen in Nederland heeft recht op een telefoongids. Dit betekent niet dat iedereen er recht op heeft om een telefoongids in de bus te krijgen. Hoewel veel mensen dit wel denken. Daarom dachten we aan een oplossing. Als we iedereen in Nederland een kaartje sturen met de vraag of ze wel of geen telefoongids willen, zal het aantal gidsen afnemen. Dit bespaart een heleboel bomen, want bij veel mensen gaat de gids gewoon meteen de prullenbak in.

Ook de mensen die een nee-nee sticker op de brievenbus ontvingen doodleuk de telefoongids. Dit is nu eindelijk afgeschaft. Deze mensen krijgen wel allemaal zo’n kaartje met de vraag of ze de gids wel of niet willen. Als deze mensen niks meer van zich laten horen, krijgen ze de gids sowieso niet.

In Den Haag en Amsterdam is er een onderzoek gedaan naar de hoeveel mensen met een nee-nee sticker de gids graag wilde ontvangen. Alleen 8,5 procent heeft een kaartje teruggestuurd. En maar 70 procent van deze mensen wilde een gids.

Steeds meer mensen zoeken telefoonnumers op via het internet. Dit vinden we vaak makkelijker dan te zoeken in dat grote boek. Daarnaast zien we het telefoonboek als iets van vroeger. Het wordt zelfs gezien als papierverspilling.