Draadloos presenteren: weg met de kabels

Heb je presentaties op je laptop, tablet of PC staan? Wil je dat je deze presentaties ook kunt presenteren zonder dat je daar kabels voor hoeft aan te sluiten op je PC, om de beamer of andere PC aan te sturen? Overweeg dan om draadloos presenteren. Draadloos je presentatie afwerken biedt veel voordelen. Je hebt bijvoorbeeld al genoeg aan je iPad of tablet en een WIKI connectie om via bepaalde apparaten je presentatie te laten zien. Een andere mogelijkheid is het gebruik van BYOD (Bring Your Own Device).

Draadloos presenteren is een stuk comfortabeler
Degenen die wel eens te maken hebben gehad met presentaties afspelen via een beamer weten er waarschijnlijk alles van. De enorme berg van aansluitkabels is soms niet meer te overzien en vaak werkt het ook niet. Het is ook vaak platform afhankelijk zodat je als Apple gebruiker maar al te vaak geen verbinding kunt maken met de beamer. Met de draadloze oplossingen van tegenwoordig is dat geen probleem meer. Het is platform onafhankelijk, er lopen geen draden over tafels en vloeren en vrijwel alle devices zoals iPad’s, Tablets, Apple MacBooks en PC laptops kunnen aangesloten worden op de draadloze verbinding.

Bring Your Own Device

Bij een presentatie denken we meestal aan één persoon die de presentatie op een groot scherm laat zien en dat de deelnemers aan de presentatie meekijken op dat scherm. Met BYOD is dat anders. Hier kunnen de deelnemers hun eigen device meenemen en contact maken met de PC of tablet van degene die de presentatie houdt. Ze kijken dus allemaal op hun eigen device naar de presentatie.

Waar wordt BYOD vooral gebruikt?
BYOD wordt vooral in de educatieve sector gebruikt. Leerlingen kunnen op hun eigen PC meekijken naar de presentatie en kunnen eventueel interactief meedoen met de presentatie. Bijvoorbeeld voor het beantwoorden van vragen. Het is ook heel goed bruikbaar in voor presentaties waarbij je wilt weten wat anderen denken van de presentatie of het product van de presentatie. Hiervoor kan je de bezoekers dus niet alleen laten meekijken maar ook daadwerkelijk mee laten doen met de presentatie.