Ecologisch Halloween vieren

Halloween wordt in Nederland steeds meer gevierd. We nemen de Amerikaanse traditie vrolijk over. Toch is het moeilijk om dit soort evenementen op een groene manier te vieren. Hier zijn een paar tips om Halloween zo groen mogelijk door te komen.

Koop je engste Halloween-outfit bij de kringloopwinkel. Je kunt hier genoeg goede Halloweenkleren bij elkaar zoeken. Het is natuurlijk niet leuk om ieder jaar hetzelfde Halloween-outiftje aan te trekken. Ruil daarom Halloweenkleding van vorig jaar met je vrienden, buren of familie. Zo goed als nieuw en gegarandeerd eng.

Tijdens Halloween slaat ieder gezin een grote voorraad snoep in. Koop de fair-trade snoepjes. Verder zijn er biologische snoepjes van merken als candy-tree. Deze snoepjes hebben een EKO-keurmerk. Hartstikke gezond en nog lekker ook!

Kies niet voor de neppe, plastic pompoenen. Deze gaan na Halloween al snel de prullenbak ik. Zelf een echte pompoen uithollen is veel leuker! Je kunt zelf een pompoen kopen bij de groenteboer of in de supermarkt.

Gebruik schmink dat is gemaakt met biologisch geteelde plantaardige oliën. Gebruik verder niet-toxische make-up. Dit is veel beter voor het milieu en ook voor jouw huid.

De Halloweendecoraties kun je overal vandaan halen. Er zijn genoeg plaatsen waar je wat hooi mee kunt nemen. In het bos zijn ook leuke decoraties te vinden die je kunt gebruiken om je huis mee te versieren. Dit zorgt voor een goede sfeer.

Ik hoop dat je met deze tips al helemaal in de Halloweenstemming bent. Ik ben er klaar voor, jij ook? Laat Halloween maar komen!