Formule 1 wordt steeds milieuvriendelijker

Iedereen die zich inzet voor het milieu weet dat zuinig rijden belangrijk is. Dat realiseert men zich ook in de auto-industrie. Er worden steeds meer zuinige auto’s geproduceerd. Dit goede voorbeeld wordt zelfs overgenomen in de Formule 1.

In Formule 1 zijn ze hard bezig om rekening te houden met het milieu.
Sinds 2010 is er een verbod op bijtanken tijdens de pitstops. Deze nieuwe regel dwingt de coureurs om zuinig te rijden. Er moet van te voren worden berekend hoe hard een wagen kan rijden met maar één volle tank. Dit dwingt iedereen in de Formule 1 bewust te blijven van het milieu. Dit wordt ook opgemerkt door de Formule 1-fans.

Er worden steeds meer technologieën ontwikkeld om zo zuinig mogelijk te rijden. Er komen alsmaar nieuwe snufjes in de Formule 1-markt die het rijden met één tank bevorderen. Het lijkt zelfs wel een wedstrijd te worden van wie de meest zuinige auto heeft. Renault beweert een zuinigere motor te hebben dan Ferrari en Mercedes. Dit is de goede (en groene) concurrentie die we willen zien.

Zuinig rijden bespaart ongelofelijk veel brandstof. De CO2-uitstoot verminderd hierdoor sterk en dat is goed voor het milieu. Het is daarom ook zo belangrijk als de ‘groten’ het goede voorbeeld geven. Als er zelfs tijdens de Formule 1-races milieuvriendelijke auto’s worden gebruikt zal dit veel invloed hebben onze eigen autokeuze. Ik hoop dat de Formule 1 het zuinig rijden blijft promoten.

Voor meer informatie kijk op: http://www.f1.nl/