Gezond blijven eten in de vakantie

Je hebt net herfstvakantie gehad of je zit er nog middenin. Je merkt dan al snel dat het moeilijk is om gezond te blijven eten. De verleidingen zijn groot en moeilijk te weerstaan.
Daarom heb ik een paar tips die je kunnen helpen om gezond te eten in de vakantie.

Probeer je normale patroon aan te houden. Zodra je wakker wordt begin je aan je ontbijt. Kies voor een stevig ontbijt. Als je de boterhammen niet ziet zitten kun je altijd een stuk stokbrood klaarmaken. Je kunt ook pap of havermout eten. Dat is hartstikke goed in de ochtend. Je bent klaar voor de dag.

Lunch op dezelfde tijd als je normaal doet. Probeer die vaste tijden aan te houden. Je hoeft niet veel te eten, maar wel iets gezonds. Een broodje gezond is heerlijk in de middag. Je kunt ook een warme maaltijd maken. Met pasta of een soepje zit je altijd goed. Als je luncht voorkom je dat de behoefte om veel te snacken. Krijg je toch behoefte om te snoepen, eet dan eerst wat fruit voordat je aan de andere snacks begint. Nog even goed avondeten en dan ben je er al bijna.

Als je trek krijgt in iets lekkers, kies dan voor een gezonde lunch met je vrienden of vriendinnen. Het is hartstikke lekker om in de vakantie ergens te lunchen, maar ruil het vette eten om voor het gezonde eten.

Bewaar voedsel en snacks in kleine porties. Als je eten koopt, kies je vaak voor meer eten dan nodig is. Dit kun je prima bewaren. Heb jij net een zak pepernoten gekocht? Eet deze zak dan niet in één keer leeg. Doe wat pepernoten in verschillende potjes en maak porties per week. Zo houd je je eetgewoontes goed in controle.

Het is heus niet erg om in de vakantie meer lekkere dingen te eten dan normaal. Daarvoor heb je toch vakantie!? Eet wat extra, maar doe het met mate!