Gezonde snacks

De meeste mensen houden de dokter graag op een afstandje. Maar je hele lichaam moet wel zo gezond mogelijk zijn, zelfs je hart. Wanneer je gezond eet, blijven de hartproblemen vaak weg. Maar welke lekkere snacks zijn nou gezond?

Eén appel per dag is al goed voor een groot deel van je lichaam. In een appel zit natuurlijk vitamine C. Ook verminderd een appel de cholesterol, dit is goed voor je hart.

Rode wijn, pure chocola, tofu, nootjes en granen zijn allemaal producten die het cholesterol verminderen. Al deze producten hebben dus veel invloed op je hart.

Pure chocola is erg goed voor lichaam. Dit bevat namelijk veel antioxidanten. Verder werkt chocola ontstekingsremmend en beschermt het de lichaamscellen. Ook bevat chocola flavonoïde. Dit maakt de aderen wijder. Het zou de kans op kanker, hart -en vaatziekten en ouderdomsziekte verlagen. In cacao schijnen stresswerende en antidepressieve stoffen te zitten. Er wordt ook wel gezegd dat je vrolijk wordt van chocola.
Chocola zou ook goed zijn voor de bloedstroom in de hersenen. Het zou zelfs de kans op detentie verkleinen.

Dat klinkt allemaal heel goed, ik zeg geen nee tegen deze snacks. Ik neem een glas rode wijn en een grote reep pure chocola! Heerlijk ontspannen.