Groen computeren

Het is goed om te hameren op alles wat er mis is in de wereld. We worden zelf bewuster van alles wat er om ons heen gebeurt en de mensen in hogere posities willen onze protesten sussen. Het verbeteren is al goed op weg op gebied van technologie.

Het begint allemaal bij het bedrijf “Dell”. Het bedrijf is bezig om zo groen mogelijk te produceren. Dit is een strategische zet, aangezien veel mensen sneller voor een ‘groene’ computer zullen kiezen. Het doel van het Dell is: het eerste grote computerbedrijf worden dat klimaatneutraal zal zijn. Dell zal de uitstoot van al zijn fabrieken zo veel mogelijk verminderen en zo duurzaam mogelijk produceren.

Lenovo, het grootste computerbedrijf van China, ligt ook niet te slapen. De “Blue Sky” A61e PC is een computer die zijn energie uit de draagbare zonnepanelen haalt. Het idee is simpel, maar ontzettend slim bedacht. De computer is gemaakt van materialen die makkelijk kunnen worden gerecycled. Dat is natuurlijk al helemaal goed voor het milieu. Daarbovenop bespaar je honderden euro’s per jaar aan energie. Twee vliegen in één klap!

Dit zijn alleen twee bedrijven die rekening houden met het milieu. Ik hoop dat de maatregelen van deze bedrijven zullen worden gekopieerd door andere bedrijven en we een groter aanbod zullen krijgen aan groene computers. Een groene computer is de computer van de toekomst.