Groene energie

Nederland staat overal in de wereld bekend om de molen. De windmolen wordt het meest gebruikt om elektriciteit op te wekken, voor het malen van graan en voor het verplaatsen van water.

Voor de kust van IJmuiden is op zee een groot windmolenpark gebouwd. Een windmolenpark zijn meerdere windmolens of winturbines (Dit zijn de moderne, witte molens) bij elkaar. In Flevoland zijn veel windmolenparken. Hoewel windmolens overal nodig zijn, zorgen ze voor horizonvervuiling. Daarom verzinnen we steeds creactievere plaatsen om de windmolens neer te zetten.

Wind is de perfecte energiebron. Dit vervuild niet en raakt nooit op. In Nederland is het moeilijk om zoveel windmolens kwijt te kunnen. Langs de snelweg staan er vaak al erg veel. Nu hebben de creatieve ondernemers onder ons ervoor gekozen om een windmolenpark op zee te bouwen, bestaande uit 36 windmolens. De windmolens op zee staan één kilometer van elkaar af. Via drie grote kabels bereikt de energie van de molens het land.

Windmolens zijn een goede en duurzame manier voor het verstrekken van energie. We mogen best trots zijn op de ‘groene methodes’ van Nederland.