(Kamer)planten

Als je van de natuur houdt, is het fijn om groen om je heen te hebben. Daarom zijn huiskamerplanten zo ideaal. Ze blijven ook nog eens heel lang leven, dus je hoeft niet vaak naar het tuincentrum te gaan om een nieuwe te kopen. Gewone bloemen in de huiskamer zijn natuurlijk ook altijd prettig en het is een mooie decoratie.

Kamerplanten hebben veel voordelen. Het zijn geweldige decoratiestukken. Op een subtiele manier kun je al de hele sfeer in de kamer veranderen. Maar wat ook handig is, is dat deze planten al snel een gevoel van welbehagen creëren. Daarnaast is een kamerplant goed voor de luchtvochtigheid.

Naast de normale kamerplant kun je je huis ook nog wat extra’s geven door wat keukenplantjes neer te zetten. Denk hierbij aan basilicum, tijm of rozemarijn.

Als je echt bereidt bent om je plant goed te verzorgen, moet je een bonsaiboompje nemen. Deze vereist veel aandacht, maar als je er wat aan doet, is het resultaat geweldig. Je kunt zo’n boompje gekweekt en al kopen bij het tuincentrum. Maar je kunt zo’n boompje ook zelf helemaal kweken. Dit kost erg veel tijd en moeite, dus de meeste mensen kiezen liever voor het eerst. De tijd en moeite die in het boompje wordt gestoken vind ik een afspiegeling van de Aziatische gedrevenheid. Je kunt het boompje zelf helemaal snoeien jouw manier. Nieuwe hobby?

Planten in huis zijn gezond en het geeft dat extra beetje sfeer in je huis. Kies de plant die bij jou past.