Kleed je bewust en blijf gezond

Het is belangrijk om te weten of kleding gezond is. Het klinkt raar ‘gezonde kleding’, maar toch moet je er serieus over nadenken.
Als jij een ecologische levensstijl hebt, weet je ook dat je bewust moet zijn van alles om je heen, zelfs van de kleren die je draagt.

Jij zou op dit moment met allerlei chemische stoffen om je lichaam heen kunnen lopen, zonder dat je dit ook maar een beetje in de gaten hebt. Het aantal chemische producten die worden gebruikt tijdens de maak van een kledingsstuk, wordt niet gereguleerd. Maar dat is nog niet alles, het katoen in bijna elk kledingstuk wordt geteeld met behulp van veel pesticiden en nóg meer gevaarlijke chemische stoffen.

Er valt weinig aan deze processen te doen. Er zijn namelijk te weinig regeltjes voor het maken van kleding. Gelukkig zijn er genoeg winkels en webshops waar biologische kleding wordt verkocht. Deze kleding is gemaakt van allerlei natuurlijke stoffen en er is zo min mogelijk gebruik gemaakt van chemische stoffen. Biologische kleding hoort gewoon in je kast te hangen! Kies voor biologische kleding, kies voor de natuur.