Kokosolie goed voor je haar

In het dagelijks leven gebruik ik liever natuurlijke producten dan chemische producten. Dit blijft moelijk, omdat je vaak even research moet doen, voordat je een natuurlijk product hebt gevonden die bijvoorbeeld een goede shampoo kan vervangen. Thuis hebben wij de kokosolie helemaal ontdekt. Dit is een echte aanrader.

 

Kokosolie een een hele goede, natuurlijk manier om je haar en je huid zacht en gezond te houden. Je kunt conditioner, cremetjes en body lotion vervangen door kokosnoot olie. Een pot van ongeraffineerde kokosolie is geschikt voort alle huid- en haartypen.

 

Dit is hoe je te werk gaat:

Doe 3-5 eetlepel kokosolie een kom en zet deze voor 1 minuut in de magnetron. Roer na 30 seconde even in de kom. De kokosolie moet smelten en daar is niet veel hitte voor nodig.

Bij dik haar kun je het beste 5 eetlepels gebruiken, en bij dun of dunner of korter haar heb je niet meer dan 3 of 4 schepjes nodig. Daarna kun je de kokosolie lekker in je haar smeren.

 

Als je kokosolie gebruikt, kun je het beste een oud shirt aantrekken of een handdoek op je schouders leggen, om te voorkomen dat het op je mooie kleren druipt. Wikkel je haar in een handdoek en laat de kokosolie minstens 2 uur in je haar zitten of slaap ermee. Hoe langer je het laat zitten, hoe beter de uitkomst. Je kunt ook een badmuts over je haar doen of iets anders dat je haar voor een paar uurtjes op dezelfde plek houden.

Was de olie er uiteindelijk uit met shampoo. Je moet het waarschijnlijk twee of drie keer wassen voordat je haar niet meer olie-achtig aanvoelt. Laat het drogen en je bent klaar!