Ontbijten is gezond

Het is al een lange tijd bekend dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Toch is het voor veel mensen moeilijk om ‘s ochtends (als ze zich moeten haasten) te denken aan het ontbijt.

Het blijkt dat mensen die elke dag goed ontbijten slimmer zijn. Het ontbijt heeft namelijk invloed op je hele dag. Als je ‘s ochtends wakker wordt heb je een paar uur niks kunnen eten. Je hebt nieuwe energie nodig om de dag goed door te komen.

Als je ontbijt heb je de rest van de dag veel minder behoefte aan snacks en ongezond eten. Het verhoogt de stofwisseling. Er is een onderzoek gedaan bij 6000 Amerikaanse studenten. De studenten die hadden ontbeten, hadden gemiddeld hogere cijfers en meer kans om te slagen dan de studenten die dit niet hadden gedaan. Ook de hand-oog coördinatie van deze studenten was veel beter.

Tijd vrij maken om te ontbijten blijft voor veel mensen moeilijk. Ook als is het een snel-klaargemaakt broodje met kaas. Daarom heb je in de supermarkt een groot aanbod aan ontbijtdranken. Ik raad je aan om dit te drinken als je echt geen tijd hebt om een ontbijt te maken. Ontbijtdranken zijn helaas niet even goed als een normaal ontbijt. Er zitten vaak veel suikers en vetten in. Neem dus liever die boterham met kaas mee!