Vegetarisch door het leven gaan

Ik merk dat er steeds meer mensen om mij heen vegetarisch worden. Ik heb hier altijd mijn twijfels over, omdat maar weinig mensen het lang volhouden. Ik heb er wel erg veel respect voor. Ik zou het zelf heel moeilijk vinden om een vegetarisch te worden.

Vegetarisch eten is gezond. Vlees is volgepropt met antibiotica en hormonen. Het is algemeen bekend dat dit niet goed voor je is. Als je nu te veel antibiotica binnenkrijgt zou het misschien niet meer kunnen werken wanneer je ziek bent. Het is wel aan te raden om als vegetariër vleesvervangers te eten. Vleesvervangers bevatten veel eiwitten, koolhydraten, vitamines, ijzer en zink. Dit zijn allemaal stoffen die je lichaam nodig heeft.

De grootste reden dat mensen vegetarisch worden, is voor de dieren. Een vegetariër spaart in zijn leven gemiddeld 727 dieren. Dat is enorm veel, zeker als je het op grote schaal bekijkt.

Ik vind het heel knap als je ervoor hebt gekozen als vegetariër door het leven te gaan. Bij ons thuis eten we 4 dagen een gerecht met vlees, en de andere 3 dagen wordt er meestal een vegetarisch gerecht gegeten. Ik zou er ook veel moeite mee hebben om geen dierlijke producten op mijn brood te doen. Ik eet namelijk meer dan 3 keer per week ham, vis of een ander product van een dier. Duizend maal respect voor de vegetariërs!

bron: vegetariers.nl