Velodroom in China

Weer hebben onze Nederlandse architecten iets bereikt waar wij trots op kunnen zijn.  Dit is  natuurlijk een perfect klusjes, die je wel over kunt laten aan ‘NL Architects.’ Het gaat hier namelijk om een wielerbaan in de lucht. En dit ook nog eens in China.

De wielerbaan geeft de Chineze bevolking een kans om hun fietsvaardigheden uit te breiden, door op dit enorme dak te oefenen. De velodroom is boven een fietsenwinkel geplaatst. Beneden kun je een fiets huren en boven kun je aan de slag op de fiets. Over het overhangende dak is ook nagedacht. In China vinden er veel tropische buien plaats, dus het dak biedt een goede bescherming tegen deze buien en genoeg schaduw voor het café en het fietsverhuur onder de velodroom.

Hieruit blijkt maar weer dat NL Architects precies weten wat ze doen. NL Architects hebben al een groot aantal projecten gehad. Ze hebben een hele eigen stijl met strakke designs en ze spelen met allerlei vormen in hun ontwerpen.

De bevolking op Hainan eiland kan lekker genieten van een vernieuwend ritje op de fiets. De wielerbaan zal nog wel eens een trekpleister kunnen worden voor dit eiland en voor het resort waarin de velodroom zal komen te staan. Hartstikke leuk idee, jammer dat het zo ver weg is.