Vier tips voor een beginnend vegetariër

Het plotseling veranderen van je eetgewoonten gaat niet altijd even makkelijk. Er zijn veel dingen waar je aan moet wennen. Daarom heb ik hier een paar tips voor de beginneling.

1. Het moeilijke van een vegetarisch leven, is het opgeven van je favoriete voedsel. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, moet je uitzoeken hoe je jou favoriete eten plantaardig kunt bereiden. Het vervangen van vlees zal wat lastiger zijn, maar je kunt wel allerlei verschillende plantaardige voedingsmiddelen uitproberen. Met dit nieuwe eetpatroon detox je jouw lichaam, als het ware. Dus gooi vanaf nu wat walnoten over de salade, in plaats van geraspte kaas. Denk aan de details.

2. Er zijn enorm veel lekkere maaltijden voor een vegetariër. Heel verleidelijk. Maar veel van deze maaltijden bevatten veel vet. Blijf niet hangen bij frietjes, pasta en chips! Vegetarisch eten gaat om welzijn van dieren, de planeet en van jouw lichaam. Eet lekker veel salades met gezonde oliën, noten, zaden, groenten, fruit, peulvruchten en granen.

3. Ga op onderzoek uit! Je moet van alles leren over de juiste eetpatronen, wat je wel en niet mag eten. Ook is het belangrijk dat je weet welke vitaminen en mineralen en de hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten jouw lichaam nodig heeft. Vergis je je hier niet in, want dit is erg belangrijk voor je gezondheid. Het kan absoluut geen kwaad om langs een diëtist te gaan.

4. Motiveer jezelf. Het zal soms moeilijk zijn om vol te houden. Het kost veel tijd en moeite om deze nieuwe gewoontes voor jezelf te creëren. Je moet genoeg geduld hebben, maar dan heb je ook wat. Stel doelen vast voor jezelf en houd je hieraan. Je kunt het! Leg niet de nadruk op wat je mist, maar wees trots op je levensstijl.