Voeding voor het hart

Niemand zegt “nee” tegen een gezond hart. Door bepaalde producten op te nemen in je dagelijkse voeding kun je je hart al een stuk gezonder houden. Deze vijf producten zijn dus erg belangrijk. Ook zijn ze makkelijk te eten en mee te nemen. Je kunt er je dagelijkse snack van maken. En ze zijn nog lekker ook!

Noten
Noten zijn hartstikke goed voor je. Het is fijn dat je uit allerlei verschillende noten kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan amandelen, cashewnoten, walnoten of pecannoten. Neem ook niet meer dan een handvol nootjes per dag, dat is genoeg! Noten worden gevuld met gezonde onverzadigde vetten.  Deze verlagen het cholesterolniveau in het bloed, waardoor het risico op hart- en vaatziekten wordt verminderd. Die kies een goede notenmix uit en dan kan je er weer even mee door.

Zaden
Hennep, vlas en chia zijn ook ontzettend goed voor je hart. Je kunt deze zaden bijvoorbeeld gebruiken als basisingrediënt. Ze vallen nauwelijks op, maar zijn toch heel belangrijk!

Bonen
Linzen of kikkerewten zijn gezond. Maak een goede linzensoep of hummus. Bonen zijn een bron van plantaardige eiwitten, ijzer en vitamine-B.

Olijfolie
Olijfolie kun je heel makkelijk verwerken in allerlei verschillende gerechten. Besprenkel je eet ermee, voordat je het serveert. Het geeft dat kleine beetje extra smaak en je hart zal het in dank afnemen.

Kies wat jij het lekkerst vindt of varieer al deze gezonde producten. Eet smakelijk!