Wat je nog niet wist over zonnebrandcrème

We weten allemaal hoe belangrijk zonnebrandcrème is. Je moet je huid beschermen tegen UV-stralen. Maar er zijn een paar dingen die we nog niet wisten over zonnebrandcrème. Daar zal ik vandaag wat dieper op in gaan.

Kies voor de crème, in plaats van de spray. De spray vind ik zelf eerlijk gezegd veel makkelijker dan de crème, maar toch is de crème beter. Bij het sprayen breekt de crème af in kleine deeltjes. Deze deeltjes zijn makkelijk in te ademen en dit kan zelfs leiden tot longschade. Heel slecht dus! En ook niet te vergeten, de sprays zijn ontvlambaar. Dus als je een spray gebruikt, raad ik je aan om vuur te vermijden.

Een hogere factor, dan factor 50, zorgt niet altijd voor een betere bescherming. De factor kan hoog zijn, maar het beschermd maar een klein beetje meer. Het verschil tussen factor dertig en vijftig is eigenlijk al klein. Factor dertig is 96.7% UV-absorberend en factor vijftig is 98% UV-absorberend en factor vijftien 93,3%. Dat zit allemaal niet ver van elkaar af. De factor op de verpakking zegt alleen iets over één soort UV-straling. Daarom moet je je regelmatig insmeren.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze weetjes. Laat de zomer nu maar komen!