Werken in de warmte

We zijn ons er allemaal van bewust: het is warm! Het is heerlijk als de zon buiten schijnt. Jammer dat we vaak ook moeten werken tijdens dit mooie weer. Het strand ziet er verleidelijk uit, maar dat moet maar even wachten. Daarom heb ik een aantal tips voor werken in de hitte.

Blijf thuis! En niet op de manier van: mezelf ziekmelden en lekker naar buiten gaan. Maar op de manier van thuis werken. Gooi de ramen open, doe eventueel de gordijnen dicht en haal de ventilator uit de kast. Laptopje erbij, een prima plekje om aan het werk te gaan.

Als je toch niet op kantoor aan het werk gaat, zou je ook je laptop naar de tuin mee kunnen nemen. Een beetje bijkleuren en lekker aan de slag. Het is vaak wel aan te raden om in de schaduw aan het werk te gaan. Wanneer het heel heet is, is het moeilijker om je echt op werk te concentreren.

Water, water en nog eens water! De hele dag lang water. Uitdroging is zeker wel een dingetje dat je heel graag wilt vermijden. Van de meeste frisdrank krijg je alleen maar meer dorst, dus water is echt de beste oplossing. Als je er niet van houdt alleen water te drinken, kun je makkelijk even overstappen naar thee of limonade.

Veel pauzes nemen. Een beetje rondlopen, een luchtje scheppen. Dit werkt allemaal goed tegen de hitte.

Let er zelf goed op wanneer je lichaam aangeeft dat het te warm is. Jouw lichaam is de beste indicator. En vergeet niet: waaater!