Wintertips

In de winter moet je je goed aan het weer aanpassen. Het wordt steeds kouder, zelfs als we denken dat het we richting het warmere voorjaar gaan, vriest het opeens. In Nederland kun je het verwachten. We zijn natuurlijk het land van schaatsen, wandelen in de sneeuw, rijden met winterbandjes en hoe koud het ook is, de fiets zal niet vaak stilstaan. Alsnog is het wel handig om een paar kleine aanpassingen te maken, voordat je de winter trotseert.

De centrale verwarming zorgt ervoor dat er minder vocht in huis is. Probeer dit dus zo veel mogelijk te voorkomen. Je huid kan er door uitdrogen. Ook door te veel warme douches te nemen droogt je huid uit! Dus niet te vaak doen. Je kunt beter een lauwwarme douche nemen en niet vaker dan één keer per dag, hoe verleidelijk het ook is.

Verder moet je genoeg blijven drinken! Het liefst water, maar je kunt ook voor een lekker warm theetje kiezen. Vooral omdat er weinig vocht is in de lucht, is het aan te raden om de hele dag te blijven drinken.

Verzorg je huid goed! Smeer je hele lichaam goed in met bodylotion. Als je naar buiten gaan worden vooral je handen en je gezicht blootgesteld aan de buitenlucht. Verzorg deze dus extra goed. Handcreme kan absoluut geen kwaad en handschoenen of wanten helpen ook.

Je gezicht moet je ook extra goed behandelen. Even wat creme er op en dan is het eigenlijk al goed. Ook je lippen hebben goede verzorging nodig.

Maak je haar droog voordat je naar buiten gaat! Want met nat haar naar buiten is geen pretje tijdens de kou. Je kan dan snel een koudje vatten.

Hebben jullie misschien ook nog wat handige wintertips? Laat dan een comment achter!