Zelf gearomatiseerde oliën maken

Ik ben helemaal gek op kruiden en gearomatiseerde oliën. Ze fleuren flauw eten met gemak op. Jammer genoeg zijn deze oliën best wel prijzig. Dus ik stel voor om ze zelf te maken. Maak gebruik van natuurlijke producten, misschien heb je wel de juiste kruiden in je tuin. Je hoeft nu niet steeds de gebruikte olijfolie flessen weg te gooien. Je kunt allerlei flessen gebruiken om je eigen olie in te maken, maar flessen met een rubberen stop zijn vaak het beste. Dus als je die nog ergens hebt liggen, is het handig om er zo één te gebruiken.

Om te beginnen hebben we olie nodig. Koop olie van goede kwaliteit. Hetzelfde geldt voor de kruiden. Wel biologisch natuurlijk. Zoek van te voren wel op welke ingrediënten je nodig hebt. Er zijn allerlei verschillende smaken zoals olijfolie met chili peper en oregano. Dat is erg lekker op pizza’s en pasta’s. Olijfolie met verse basilicum en knoflook valt ook vaak in de smaak. Citroen, rozemarijn, tijm, allemaal erg lekker.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed zijn gewassen. Laat het hierna drogen. Doe dit nauwkeurig want ook al kunnen bacteriën niet in olie groeien, in water lukt dat wel.
Maak het liefst kleine porties. De olie is meestal de eerste maand het lekkerst. En hoe vaker je het doet, hoe beter je er in wordt. Veel succes!