Zorg voor de natuur om je heen

Er wordt steeds meer afval geproduceerd en de laatste jaren is de kwaliteit van de natuur verslechterd. Wil je helpen om dit te voorkomen? Wat je zelf al kan doen is zo min mogelijk documenten uit te printen. Houdt alles digitaal en bespaar zo meerdere bomen.

Momenteel leven we in een wereld vol vervuiling. Merendeel van deze vervuiling is afkomstig van de mens. Veel van onze dagelijkse activiteiten veroorzaken deze vervuiling, zelfs zonder dat we ons ervan bewust zijn. Daarom moeten we ons hiervan bewust worden en ons best doen om te voorkomen dat de situatie nog erger wordt. Het helpt ook om met de mensen in je omgeving erover te praten. Ik geef zelf al een aantal jaar bijles rekenen. Regelmatig breng ik onderwerpen zoals deze op tijdens mijn bijlessen.

Beetje bij beetje vernietigen we de natuur op onze planeet. Ongeveer 70% van de flora en fauna leeft in de bossen die we aan het ontbossing zijn. Een studie van de FAO heeft aangegeven dat er van 1990 tot 2015 ongeveer 129 miljoen hectare bos is verloren.

De productie van papier is niet de enige aanleiding tot ontbossing. In de laatste jaren worden er namelijk steeds meer bomen in de steden gekapt. Deze bomen moeten namelijk plaats maken om nieuwe infrastructuren te creëren.

Wat kunnen we doen om de natuur te helpen?

We moeten allemaal helpen, om deze situatie te veranderen. Het zou heel erg schelen als een meerderheid van de bedrijven zou stoppen met het printen van formulieren. Misschien is het overstappen op digitale formulieren niet een definitieve oplossing. Maar alle kleine beetjes helpen om de situatie te verbeteren. 

Samen kunnen we de wereld veranderen. Deze verandering begint bij jou.