Elektrisch rijden

Steeds vaker zijn we met het milieu bezig en proberen we allerlei oplossingen te vinden tegen milieuvervuiling. Elektrisch rijden is daar één van.

Je kunt rijden op benzine, gas of diesel, maar tegenwoordig ook op elektriciteit. Elektrische auto’s rijden een stuk zuiniger dan andere auto’s. Als een auto op elektriciteit rijdt, vindt er geen verbranding plaats in de motor. Dit maakt de auto erg stil. Voor de bestuurder is dat meestal wel fijn, maar er moet wel meer rekening worden gehouden met mensen op straat die jou niet horen aankomen.

In een elektrische auto heb je helemaal geen last van schadelijke uitlaatgassen. Als we massaal in deze auto zouden gaan rijden, zal dit een positief effect hebben op het milieu.

Aan de andere kant moet je wel lang wachten totdat een elektrische auto is opgeladen. Elektriciteit is 40 keer zo zwaar als diesel. Op elk vrij plekje in de auto moeten batterijen worden geplaatst om de auto op te kunnen laden. Zo past er genoeg elektriciteit in voor een lange rit. Helaas is elektriciteit ook niet altijd milieuvriendelijk. Als de elektriciteit uit een duurzame bron wordt gehaald, zoals wind, is het natuurlijk geen probleem.

Vroeger waren er ook al veel elektrische auto’s. Deze werden helaas geen succes, omdat de accu’s veel te groot en te zwaar waren om mee te nemen. In dit opzicht is een normale auto veel praktischer.

Een elektrische auto heeft veel voordelen, maar toch ook wel een aantal nadelen. Het is een kwestie van kiezen. Kies de auto die jouw verwachtingen naleeft.