Houd je handen jong

Tegenwoordig wordt er van alles gedaan om er jong uit te blijven zien. Er zijn veel producten die ouder worden af zouden remmen, zoals anti-rimpel crème, botox, fillers en ga zo maar door.
Toch is je leeftijd niet helemaal te verbergen. Behalve als je het hele jaar met handschoenen rond wilt lopen of een speciale lasertechniek wilt ondergaan. Het is niet te ontkennen, handen zijn een goede indicator voor de leeftijd van een persoon. De rug van onze handen bevatten, vergeleken met de rest van het lichaam, weinig olie-klieren. Vooral mensen met weinig vet en mensen die veel sporten schijnen hier last van te hebben. Handen zijn de lichaamsdelen die we de hele dag lang gebruiken. Ze krijgen dus te maken met alles wat zich in de omgeving afspeelt. Ze hebben veel contact met UV-straling door de zon, maar ze drogen ook weer snel uit in de winter. We doen er van alles mee.

Je kunt de snelle veroudering van je handen toch manipuleren. Dit doe je door ze elke dag goed te behandelen, het liefst op dezelfde manier waarop je je gezicht hoort te behandelen. Het is belangrijk je handen schoon te houden, maar ze liever niet te vaak te wassen. Hierdoor kunnen ze uitdrogen. Ook zijn (nacht)cremès en scrubs goed voor de verzorging. En als de zon schijnt is het aan te raden ook je handen in te smeren met zonnebrandcrème. Als je klusjes doet, bijvoorbeeld schoonmaken of iets repareren, is het goed om rubberen handschoenen om te doen. Jezelf een handmassage geven is zeker aan te raden. Dit bevordert de bloedsomloop en je krijgt er warme handen van. Verzorg je handen goed en voel je jonger!