Met of zonder suiker?

Suiker, we consumeren dit de hele dag en vaak zonder dat we het door hebben. Wat nou het vervelende is, is dat er te veel geraffineerde suiker wordt gebruikt. En waarom is dit nou zo vervelend? Omdat in geraffineerde suiker nauwelijks goede stoffen zitten. Er worden tijdens de productie allerlei stoffen uit suiker gehaald die het lichaam nodig heeft om de suiker op een goede en natuurlijke manier te verwerken. Het is logisch dat je lichaam energie nodig heeft, maar suiker laat de bloedsuikerspiegel op een te hoog tempo stijgen. Dit wil je niet hebben, omdat je lichaam hier uiteindelijk gewend aan zal raken.

De ene suiker is gezonder dan de andere suiker. Dit klopt grotendeels. Palmsuiker zou je gezonder kunnen noemen dan geraffineerde suiker, omdat hierbij je bloedsuikerspiegel iets minder snel zal stijgen. Ook neemt je lichaam palmsuiker beter op, omdat er meer vitamines en mineralen inzitten. Palmsuiker blijft wel een bewerkt product.

Een andere vervanger van geraffineerde suiker is honing. Het liefst willen we natuurlijk dat je biologische honing neemt. Deze honing is EKO-gekeurd en moet dus aan veel voorwaarden voldoen. In normale honing zou mogelijk suikerwater kunnen zitten. Dit is juist niet wat je wilt.

Het beste is om zoveel mogelijk suiker uit natuurlijke producten te halen. Dus eigenlijk vooral uit fruit. Je lichaam reageert het beste op deze suikers en je kunt er genoeg energie uithalen. Het is gezond en je krijgt ook meer vitamine C binnen. Let op wat je eet, want je lichaam is je lief.