Migraine bestrijden op een natuurlijke wijze

Ongelooflijk veel mensen hebben last van migraine. Zo’n 25% van de vrouwen en 20% van de mannen lijden hieronder. Tijdens een migraineaanval heb je al snel last van een
pittige hoofdpijn. Ook kun je goed misselijk worden. Geuren ruiken vaak sterker. Licht en geluid zijn veel intenser dan normaal.

Er zijn verschillende pillen die migraine tegengaan. Helaas neemt dit bij veel mensen maar een klein deel van de pijn weg. Er zijn wel een aantal natuurlijke hulpmiddelen die de pijn tijdens de migraineaanvallen kunnen verminderen.

Migraine wordt vaak veroorzaakt door een ongezonde levensstijl. Er zijn veel soorten producten die migraineaanvallen bevorderen, zoals het nuttigen van te veel chocola, cafeïne, tarwe of vleeswaren. Probeer zo gezond mogelijk te leven en gevarieerd te eten om de kans op een migraineaanval te verminderen.

Er zijn een aantal natuurlijke producten die helpen bij het aanpakken van migraine. Munt heeft een kalmerend effect op de huid. Lavendel staat bekend om een verlichtend effect bij krampen, hoofdpijn, koorts, duizeligheid en stress. Maak van dit soort producten gebruik. Als je last hebt van migraine doe je ongeveer acht druppels pepermunt- of lavendel etherische olie in een kommetje met warm water. Doordrenk een washandje met deze oplossing en leg dit vervolgens in je nek. Ook kun je de olie gebruik voor een nek- en hoofdmassage. Dit zal de pijn verlichten.

Moederkruid zou migraine moeten voorkomen. Eet drie bladeren moederkruid per dag. Je kundt de bladeren makkelijk vermengen in het eten. Verder bestrijden selderij sap en gembersap migraine.

Er zijn massages die de druk tijdens migraine kunnen verminderen. Zo kunnen massagetechnieken die speciale drukpunten op de handen en voeten behandelen goed werken bij de verminderen van pijn . Verder zijn er acupunctuurbehandelingen speciaal gericht op het tegengaan van migraine.

Er zijn allerlei natuurlijke hulpmiddelen die jou kunnen helpen bij het bestrijden van migraine. Probeer ze gewoon uit. Voor je het weet zeg je ‘vaarwel’ tegen migraine.