Wat je allemaal kunt doen met koffiedik

Koffie is de meest gedronken drank in Nederland. We zijn behoorlijke koffieleuters. Vanaf het moment dat we uit bed stappen tot wanneer we er weer in stappen worden we vergezeld door een kopje koffie. Zoveel koffie zorgt ook voor veel koffieprut. We vinden koffieprut niet fris en gooien het zo snel mogelijk weg. Maar het blijkt juist dat koffiedrab toch best nuttig is!

Gebruik Koffiedrab als plantenvoeding. Er zijn veel plantensoorten goed reageren op een zure ondergrond. Koffieprut is perfect als voeding van dit soort planten. Koffiedik voegt extra voedingsstoffen aan de bodem toe. De groenten die worden verbouwd met koffiedik zijn minder gevoelig voor infectie.

Koffiedrab werkt perfect als insectenspray. Dit spul stoot namelijk een aantal soort mieren af. Jaag mieren weg op een natuurlijke manier.

Je kunt koffieprut ook gebruiken als schoonmaakproduct. Koffiedik heeft een zanderige sctructuur. Dat is perfect om om vuil en vet weg te schuren.

Haal de krassen weg van je meubelen met behulp van koffieprut. Wrijf de natte koffieprut goed op de krassen et voilà.

Uitgedroogd koffiedik zijn ideaal bij het verwijderen van vieze luchtjes in de koelkast of vriezer. Ook werkt dit tegen vieze geurtjes in de auto, in een kast of zelfs in je schoenen!

Gebruik koffiedrab als shampoo! Deze wil ik zelf zeker wel eens proberen. Tijdens het douchen doe je wat koffieprut in je haar. Het heeft een glanzend effect. Als je bruin haar hebt zorgt het voor een donkere gloed.

Als je dan toch in de douche staat, kun je de drab ook meteen gebruiken als bodyscrub. Er zijn een aantal verschillende natuurlijke recepten waarmee je een perfecte bodyscrub kunt maken.

Ik hoop dat jij nu lekker gaat experimenteren met koffiedrab. Het is gratis en voor niets en je kunt er zoveel mee doen!