Altijd ziek

Ben je vaak ziek? Is het zelfs zo erg dat je gewend bent geraakt aan ziek zijn? Dit kan verschillende redenen hebben. Eén ding is zeker: je hebt een oplossing nodig om je immuunsysteem goed te kunnen laten functioneren. Maar eerst gaan we op zoek naar de oorzaken.

Te weinig beweging
Eén van de oorzaken van een slecht immuunsysteem, is dat je te weinig beweegt. Weinig bewegen kan leiden tot een verminderde ontstekingsreactie. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Probeer dus zoveel mogelijk te bewegen. Wandelen is al voldoende. Probeer elke dag minstens een half uurtje te bewegen.

Te weinig zon
Er zijn veel mensen die niet graag in de zon zitten. UV-stralingen worden vaak als de grote boosdoener gezien. Toch is de zon heel belangrijk en het is iets van de natuur. Vitamine-D is heel belangrijk voor je gezondheid en dit halen we vooral uit de zon. Veel mensen denken ook dat zon alleen maar huidkanker veroorzaakt, terwijl uit onderzoek is gebleken dat te weinig zon ook huidkanker kan veroorzaken. Dus geniet van de zon en laat de zonnebanken voor wat ze zijn.

Te veel handzeep
Het zou ook kunnen dat je te veel handzeep gebruikt. Met handzeep ontsmet je je handen, dus dit moet je ook regelmatig gebruiken. Maar niet te vaak! Want dan worden de goede bacteriën ook gedood. Dit maakt je handen heel kwetsbaar. Was je handen vooral niet te vaak met alcohol.

Te veel junkfood
Stop met het eten van bewerkte voedingsmiddelen! De consequenties van het eten van junkfood worden vaak vergeten. Dus laat fastfood, magnetron maaltijden en chips voor wat het is en kies voor de gezonde maaltijden. Wees niet zuinig met ecologisch voedsel! Hier haal je veel goede voedingsmiddelen uit en dat is goed voor je immuunsysteem.

Te weinig slaap
Te weinig nachtrust in combinatie met veel caffeïne is slecht voor je immuunsysteem. Dus het wordt tijd om je slaapritme te veranderen en de caffeïnedrankjes de bons te geven. Een goede nachtrust doet wonderen.

Houdt je gezondheid in de gaten! Dit is heel belangrijk. Een kleine verandering kan je leven een stuk aangenamer maken. Weg met die zakdoekjes, het is de hoogste tijd om te genieten van het leven.