De boerenmarkt

Een ecologisch leven leiden is niet altijd even makkelijk. Je bent namelijk continu bezig met het letten op de bronnen van de producten die jij koopt. Je doet er net wat langer over om eten, kleding of make-up te kopen. Steeds meer mensen beginnen op deze details te letten. De massaproductie moet plaats maken voor de boerenmarkt. Er wordt steeds minder waarde gehecht aan kwantiteit en juist meer aan kwaliteit. We zijn misschien conservatief bezig, maar hier valt niks op aan te merken.

De boerenmarkt is een super goed initiatief. Steeds meer steden hebben een boerenmarkt. De markt staat er zo’n één vaste dag per week. De boerenmarkt is een markt waar landbouwers hun producten direct aan de marktgangers kunnen verkopen. Doordat de producten direct worden verkocht, is de boerenmarkt ook nog eens goed voor het milieu.

De boerenmarkt brengt stad en platteland dichter bij elkaar. Ook staan de boeren zelf vaak achter de kraam. Super handig, want je kunt ze meteen alles vragen. Ze weten zowat alles over de producten aangezien ze zelf hebben geteeld.

Neem ook eens een kijkje op de boerenmarkt in jouw stad! Heerlijk gezond en milieuvriendelijk shoppen.