Grote steden schoon houden

Grote steden zijn moeilijk schoon te houden. Er wordt veel afval op straat gegooid en het duurt heel lang voordat afval is verteerd. Daarom hebben we overal mensen nodig die ervoor zorgen dat de stad schoon blijft. Jij en ik wonen daarom in een schone omgeving.

Bijna alle straten in de stad worden regelmatig schoongemaakt. Vooral nadat de vuilnismannen de vuilniszakken hebben opgeruimd, ligt er veel afval op straat. De vogels prikken de zakken open, waardoor het afval zich over de straat verspreid. Daarom raad ik je aan om een afvalbak te nemen.

Voordat de veegmachines massaal aan de slag gaan, worden de straten eerst geschouwd. Hierbij wordt gekeken in welke straten veel afval ligt. Het komt vaak voor dat de veegwagens niet bij het afval kunnen komen. De wagens zijn te zwaar om op de stoep te staan. In dit geval zorgen de vegers ervoor dat het afval de stoep af wordt gehaald. Of de knijpers rapen zelf het afval van de stoep op. Het meeste afval is makkelijk te verwijderen, alleen kauwgom blijft aan de stoep plakken.

Ook luie mensen met een hond worden van een hondenpoepzuiger voorzien. De hele dag ruimt de schoonmaker met de zuiger de hondenpoep op. Gelukkig zit de schoonmaker in een dichte cabine en hij heeft geen last van de geur.

Ook op het strand wordt in de zomer veel afval achtergelaten. De Beachcleaner is een machine die het afval opgraaft en had zand door een zeef weer teruggooit. De beachcleaner moet het hele strand schoonmaken. Een nadeel is dat deze machine niet dichtbij de prullenbakken op het strand kan komen. Er worden knijpers ingezet om afval rond deze prullenbakken op te ruimen.

Kortom, er zijn erg veel mensen nodig die de straten schoon houden voor ons. Waardeer deze mensen ook. Gooi zelf geen afval op straat, maar gooi het in de prullenbak. Uiteindelijk zal ook ons belastinggeld beter worden besteed,