Roken is slecht

Er zijn allerlei verschillende redenen voor mensen om te gaan roken. Sommigen zijn nieuwsgierig naar hoe het voelt om te roken. Veel mensen vinden het stoer of ontspannend en anderen doen het omdat iedereen om hen heen het ook doet. We lijken al snel te vergeten hoe slecht roken eigenlijk voor je is.

Zoals we allemaal weten is roken slecht voor je longen. Ook kan roken leiden tot verschillende soorten kanker, hart -en vaatziekten, bronchites, rugklachten en de ziekte van Graves. Roken tijdens de zwangerschap is slecht voor de baby. Roken kan leiden tot allerlei gezondheidskwalen. Omdat roken de doorbloeding verslechterd kan het je gehoor verminderen.

Er zijn ontzettend veel voordelen als je niet rookt. Je kleding ruikt langer fris, net als je adem. Je bespaart een heleboel geld als je niet rookt. Je conditie zal verbeteren, je tanden blijven langer wit en je vingers zien er schoner uit. Dit is maar een schrijntje van alle voordelen voor niet-rokers.

Roken is slecht voor de gezondheid en zorgt voor veel nadelen in het dagelijks leven. Kunnen deze nadelen opwegen tegen een sigaret? Denk er eerst eens goed over na, voordat je zelf je eerste pakje zal kopen. Voor stoppen is het nooit te laat.